Vandaag niets uit de weg

Vandaag niets uit de weg

“Vandaag ga ik niets uit de weg, ook niet de moeilijkere dingen”. Zo luidt de tekst op het kaartje van “Vandaag … voor kinderen” wat ik uit de stapel trek. Ook al is het voor kinderen, het kan net zo goed ook voor volwassenen zijn. Want hoe vaak ga ik nog dingen uit de weg? Eigenlijk bijna dagelijks, nou ja eigenlijk, het is gewoon waar. Zoals: vandaag ga ik 5 km hardlopen, nee toch niet vind ik te zwaar. Of Ik moet een afspraak maken met de tandarts, nee toch niet gedaan eind van de dag. Ik ga mijn fiets naar de fietsenmaker brengen, alweer niet eind van de dag. Nou, ga zo maar door. Als ik de tekst van het kaartje tot mij laat door dringen, kom ik tot de conclusie dat je ongemerkt dingen uit de weg gaat. Je stelt ze uit of verzint smoesjes om het niet te doen of je vergeet het omdat je het te druk hebt of bezet bent. Nu zijn sommige klusjes wat minder urgent dan andere klusjes en is het logisch dat je eerst dat doet wat je nodig vindt, maar aan de andere kant schuif je onbewust dingen aan de kant, omdat je ze moeilijk vindt. Ik zeg onbewust, want ik heb soms aan het eind van de dag een ontevreden gevoel dat ik niet alles heb gedaan wat ik wilde. En vaak moet ik even nadenken hoe dat zo komt. Het is overigens een ander ontevreden gevoel wanneer je het druk hebt en je hebt het niet af kunnen krijgen, want dan heb je wel je best gedaan, maar het is gewoon nog niet gelukt. Maar het is meer een ontevreden gevoel in de zin van een spijtig gevoel of een beetje schuldgevoel. Omdat je weet dat je het klusje uit de weg bent gegaan, je had het best wel kunnen doen. en in sommige gevallen had je het ook best wel kunnen doen, maar het is eng om eraan te beginnen, het is moeilijk om dat gesprek te voeren, of het is moeilijk om toch om hulp te vragen bij die ene klus. Waarschijnlijk herken je het wel en heb je ook zoiets, een handeling, een gesprek of een klus. noem maar op, die je uit de weg gaat. Maar vandaag ga je het niet uit de weg! Vandaag sta je stevig in je schoenen, kom op en stap het tegemoet! aan de slag! Veel succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *