Het weer vandaag

Het weer vandaag

Wat een heerlijk weertje vandaag! of Bah! wat een vies weer. Wat is het koud, brrr. Ieuw! vies regen en tegenwind ook. Het moment dat ik dit schrijf is het heerlijk buiten, zo’n 23 graden, heerlijk mild. Maar toch voelde het vandaag, voor mij althans, alsof er regenbuien overtrokken. Ik voelde me niet zo heerlijk als het weer. Ken je dat gevoel? Buiten stralende zon, maar je eigen humeur is vergelijkbaar met  een sombere bui. Of andersom? Buiten regen, donder en bliksem, maar zelf voel je je als een zonnetje, vrolijk en vol energie. Je humeur of je gevoel is te vergelijken met het weer. Probeer het maar, met welk weer is je stemming te vergelijken? Of als je je gevoel zou moeten vergelijken met een weertype, wat zou het dan zijn? Een dergelijke vraag komt ook voor in het spel Coachee! Dat is een coachingsspel wat gebruikt wordt bij de coaching van kinderen. Heel fijn om je stemming of je gevoel nog te kunnen verfijnen met bepaalde weersomstandigheden of factoren, zoals temperatuur, wind, neerslag, bewolking. Bijvoorbeeld ik voel meimg_20160629_0003 goed, zoals 25 graden, lekker warm maar niet te, lichte bewolking, want dan is er af en toe schaduw en wolkjes zijn vriendelijk, zacht briesje, Zoiets, dat zou voor mij een tophumeur betekenen. Maar ook regen kan voor mij een goed gevoel uitdrukken, vooral na warm en drukkend weer, dan voelt regen als een bevrijding, alsof de regen al je zorgen wegspoelt. Tegelijkertijd worden regen en donkere wolken ook geassocieerd met een sombere bui. De weervrouw of weerman spreekt de weersverwachtingen ook wel uit als: “er trekken sombere buien over Nederland vanuit het Zuidwesten naar Noord, een front van depressie”. Dan weet je dat het niet is droog te houden.

Wat voor weer beschrijft jouw vrolijke stemming? En welk weertype past bij jouw ochtendhumeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *