Baas over Bang

supermanHoe fijn zou het zijn als je niet meer zó bang bent om voor de klas te staan en een spreekbeurt te doen? Of om een toets op school te maken? Of gewoon niet meer bang zijn om aan anderen iets te vragen. Dat zou toch ontzettend fijn zijn? Het is echt mogelijk! En je kunt er zelf wat aan doen. Daarbij kan deze training je helpen om de baas te worden over jouw angst.

 

Baas over Bang is een training voor kinderen die met hun (faal)angst willen afrekenen.

Deze training duurt ongeveer 2 maanden en bestaat uit 7 bijeenkomsten en 1 terugkomdag voor de kinderen en 2 informatieavonden voor de ouders. Het is voor kinderen van 8 t/m 15 jaar en bij voorkeur in groepjes met leeftijdsgenoten.

Inhoud training

Wat gaan we doen in deze training? In ieder geval heel veel spel en leuke activiteiten.

Ten eerste gaan we kennismaken met elkaar. Want als je elkaar een beetje hebt leren kennen is het minder eng. En je zult zien dat je elkaar veel kunt vertellen en je je niet hoeft te schamen, want iedereen die met deze training meedoet, herkent het en heeft dit.

Dan gaan we onderzoeken wanneer we dat nare gevoel krijgen en wat dat gevoel precies is en welke gedachten je daarbij hebt. Voor iedereen is dat namelijk anders, de een krijgt bijvoorbeeld hoofdpijn, de ander buikpijn. De een denkt dat die alles gaat vergeten op de toets, de ander denkt: ik word toch niet leuk gevonden.

Daarna gaan we allerlei dingen bedenken en oefenen om andere gedachten te krijgen en om ons anders te voelen. Door spelletjes en activiteiten leer je anders te denken en leer je bepaalde vaardigheden aan. Je wordt je meer bewust van je eigen krachten en leert die te gebruiken. Je ontdekt bij wijze van spreken een kist vol gereedschap en leert hoe het gereedschap te gebruiken.

Het inzetten van je krachten en vaardigheden heeft oefening nodig. Hoe meer je ermee oefent, hoe meer het de img_20161005_0014gewoonste zaak van de wereld wordt. Dan wordt het meer eigen. En je zult merken dat je nare gevoel steeds minder wordt.

Tipje van de sluier opgelicht

Om een beetje te verklappen wat we gaan doen, licht ik een tipje van de sluier op. We doen:

  • ontspanningsoefeningen, waarbij je lekker kunt wegdromen;
  • bewegingsoefeningen, waarbij je mag rennen, huppelen en heel hard stampen;
  • frutselen en knutselen, waarbij je je creatief mag uitleven;
  • gedachtenspelletjes…? ja denk daar maar eens over na.

De training zal in overleg plaatsvinden op de zaterdag of de woensdag in een periode van twee maanden.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, zal ik de startdatum bekend maken.

Wil je  meer weten? Neem gerust contact op met mij via daphnehubeek@gmail.com of 06-589 463 43 of via het contactformulier