Faalangst reductie

Hoe fijn zou het zijn als je niet meer zo bang was om af te gaan, als je niet misselijk van de zenuwen werd voor een belangrijke toets, een presentatie, een verjaardagsfeestje? Je zou dan helder kunnen denken, genieten van het moment en gewoon durven te doen.

En wat als er een manier was om hier mee om te kunnen gaan? Dat zou toch fijn zijn.

Er zijn verschillende manieren om met deze gevoelens om te gaan, om ze de baas te zijn of om ze te veranderen of te verminderen. Je kunt het leren hoe je dat moet doen en oefenen om er goed in te worden zodat je deze negatieve gevoelens en gedachten kunt ombuigen tot positieve gevoelens en gedachten.

Door middel van opdrachten en spel kun je er aan werken in de vorm van individuele begeleiding of in een klein groepje samen met andere kinderen. Daarnaast werk je ook aan taakjes die je meekrijgt om zoveel mogelijk te oefenen wat je hebt geleerd tijdens de sessies.

De individuele begeleiding bestaat uit het aantal sessies dat nodig is, de begeleiding in een groepje van 4 kinderen bestaat uit de training Baas over Bang en bestaat uit 8 bijeenkomsten.