Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is het begeleiden van kinderen die een moeilijke tijd doormaken. Door middel van kindercoaching krijgen kinderen extra aandacht en ondersteuning die ze nodig hebben om weer uit die dip te komen en betere tijden tegemoet te gaan.

Voor ieder kind betekent een moeilijke periode overigens iets anders.

boos-en-blij-ingekleurdGevoelens van verdriet, angst, boosheid, schuld, zenuwen of stress, onzekerheid en eenzaamheid zijn allemaal denkbaar en heel erg vervelend. Zo vervelend dat je er helemaal in vast loopt. Ook vervelend is, als je niet weet wat en waar die nare gevoelens precies vandaan komen, welke gebeurtenis of ervaring kan hieraan vooraf gegaan zijn en reden zijn waarom je je zo naar voelt. Kindercoaching kan helpen om helder te maken wat die nare gevoelens precies zijn en waar die vandaan komen.

Tenslotte helpt kindercoaching hoe je met die nare gevoelens kunt omgaan. Daarbij speelt bewustwording van de eigen kracht of het eigen kunnen een belangrijke rol. Omdat het eigen is, is het vertrouwd en heel sterk. Daarom gaan kindercoach en kind samen op zoek naar die eigen krachten en oefenen om die krachten te gebruiken.