Wie ben ik?

Ik ben Daphne Hubeek, moeder van drie kinderen, twee op de middelbare school en de oudste studeert. Ik heb een opleiding tot kindercoach afgerond bij “De kunst van kindercoaching” en ik blijf voortdurend werken aan meer verdieping en verbreding in de kindercoaching. Ik ben lid van Adiona een professioneel platform voor kindercoaches.

Naast kindercoach ben ik ook gastouder van 7 gastkindjes. Deze dreumesen en peuters vang ik op in mijn eigen huis en we bouwen een speciale band op samen.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kinderen en hun ontwikkeling, hoe ze groeien, hoe ze leren, hoe hun karakter is, hoe ze hun eigenschappen gebruiken om invloed te hebben op hun omgeving en hoe die omgeving invloed heeft op hen en …. nog veel meer.

Dit heeft ertoe geleid dat ik begon als student pedagogiek en daarna een master onderwijskunde haalde. Na een korte carrière als onderwijskundige begon ik aan de pabo, was daarna werkzaam als NT2docent en Inburgeringscoach en heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan als welpenleidster bij de scouting en als vrijwilliger bij de Kindertelefoon Nijmegen.

kindercoachElk kind komt tot zijn recht door de eigen groei en ontwikkeling. Maar wat als die groei stagneert of wordt belemmerd of belast waardoor het groeien en ontwikkelen even niet meer gaat. En het kind komt er niet meer uit? Wat kun je dan doen voor een kind om te helpen om daar uit te komen, met een ervaring rijker, of sterker dan daarvoor? Zodat het kind weer verder kan met groeien en ontwikkelen en zijn weg naar geluk weer kan vervolgen? Wat kun je doen om kinderen te begeleiden op hun weg naar geluk? Dat is mijn drijfveer om kinderen te coachen.

Als kindercoach gaat mijn aandacht uit naar kinderen op de basisschool én tieners op de middelbare school. Als ouder groei ik ook mee met mijn eigen kinderen en heb veel ervaring opgedaan met de verschillende leeftijdsfasen.